Şair - Akademisyen Yılmaz Güney, Ötelere Uğurlandı

'Sonsuz Bekleyiş' adlı şiir kitabı ile hafızalarda iz bırakan, TYB Sakarya Şubesi kurucularından şair ve fizik akademisyeni Dr. Yılmaz Güney, sevenlerince Hakk'a uğurlandı.

GÜNCEL - 15-11-2022 14:24

Şair - Akademisyen Yılmaz Güney, Ötelere Uğurlandı

1949 Trabzon Dernekpazarı doğumlu olan ve 1977'de Fizik asistanı olarak girdiği, o günkü adıyla Sakarya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi (SDMMA), bugünkü adıyla Sakarya Üniversitesi'nde kırk yıl Fizik anabilim dalında doktor olarak eğitim veren, şehrin sevilen simalarından Yılmaz Güney, sigaraya dayalı Kua ve böbrek yetmezliğinden 73 yaşında vefat etti.

Bir ömür yazdığı şiirleri Kitabevi Kitabevi tarafından 1996 yılında 'Sonsuz Bekleyiş' (Otuz Yılın Şiirleri) adıyla kitaplaştırılan, Sakarya'dan ülke geneline yayılan ve 2001/2011 yılları arasında on bir yıl süre- 132 sayı aylık yayımlanan Irmak Dergisinin de kurucusu ve sahibi olan, 1 Nisan 2009 tarihinde 7 kurucu üye tarafından kurulan TYB Sakarya Şubesi'nin kurucuları arasında yer alan Yılmaz Güney, ciddi eğitimciliği ve iz bırakan mısraları kadar, çelebi ve kalander kişiliğiyle de Adapazarı'nda sevilen kişiler arasında yer alıyordu.

Cumartesi günü, evinin önünde yapılan dua ve alınan helallik sonrası Sakarya Üniversitesi Kampüs Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Serdivan Aile Kabristanlığında merhume eşi Nursal Güney'in yanına defnedilen sevilen şairin cenazesine başta Tarım eski bakanı Prof.Dr. Sami Güçlü, eski milletvekillerinden Süleyman Gündüz ve Yüksel Çavuşoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Hamza Al ile çok sayıda akademisyen, şair, yazar ve merhumu seven dostları katıldı.

Yılmaz Güney'in ardından 'Güzel'e Sevgi Gazeli', 'Toros Dağlarında Bir Top Gülüm Kaldı', 'Acılar Yeşerince' gibi şiirleriyle, hoş anılar ve 10.000 kitaplık öksüz ve yetim Yılmaz Güney Kütüphanesi kaldı. 

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi olarak biz de merhum Yılmaz Güney'e gani gani rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine, TYB Sakarya Şube üyelerimizle Sakarya 
Üniversitesi camiasına sabır diliyoruz.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tuzla’da Kurum’a yoğun ilgi

Tuzla’da Kurum’a yoğun ilgi

28-03-2024 - GÜNCEL

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

27-03-2024 - GÜNCEL