Reuters: Muhalefette Koltuk Savaşları Başladı

Reuters, 'Muhalefette koltuk savaşları başladı' diyerek Kılıçdaroğlu hakkında dikkat çeken bir analiz yayımladı. Söz konusu analizde, 'CHP ve İYİ Parti artık liderliklerine tahammül edebilir mi bilmiyorum' ifadelerine yer verildi.

Özel Haber - 30-05-2023 20:38

Reuters: Muhalefette Koltuk Savaşları Başladı

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından 'Buradayım, gitmiyorum' mesajıyla açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa edip etmeyeceği merak edilirken Reuters, dikkat çeken bir analizde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mağlup etmeyi başaramadığını yazan Reuters, şimdi ise 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesi muhalefet ittifakını koruma ve liderliği ile ilgili eleştiriler ile karşı karşıya olduğu ifade edildi.

ERDOĞAN'I MAĞLUP EDEMEDİ

Erdoğan'ı mağlup edemeyen Kemal Kılıçdaroğlu, liderliği ve Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde sert bir muhalefet ittifakını korumanın zorluğu hakkında sorularla karşı karşıya.

LİDER DEĞİŞİKLİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Bazı parti üyeleri ve seçmenlerin Kılıçdaroğlu'nun bir an önce büyükşehir belediyelerine odaklanacağını iddia etse de birçok destekçisinin vicdan muhasebesi yaptığı ve lider değişikliği düşündüğü ileri sürüldü.

Reuters'in haberinde Hamzacebi'nin ifadelerine yer verildi:

CHP'nin eski meclis grup başkan yardımcısı Akif Hamzacebi, partisinin ve Kılıçdaroğlu'nun kötü bir strateji nedeniyle "ciddi şekilde başarısız" olduğunu ve kapsamlı bir yeniden değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Twitter'da "Gerekli önlemler alınmazsa gelecek bugünden daha kötü olacak" dedi.

‘CHP VE İYİ PARTİ ARTIK LİDERLİKLERİNE TAHAMMÜL EDEBİLİR Mİ BİLMİYORUM’

Analistlerin "CHP ve İYİ Parti artık liderliklerine tahammül edebilir mi bilmiyorum" ifadelerine dikkat çekilen haberde, Ekrem İmamoğlu'nun "Mücadele yeniden başlıyor" şeklindeki açıklamaları da vurgulandı.

İmamoğlu'nun "Artık aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemeyeceğiz. Bundan sonra da gönülleri kazanmak için mücadeleye devam edeceğiz." sözlerine atıfta bulunulurken "Muhalefet yeniden birleşemezse 2019'daki zaferler tersine dönebilir ve muhalefet İstanbul'u, hatta Ankara'yı kaybedebilir" denildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
RTÜK ev sahipliğinde "Televizyon Dizilerinde Kadın" paneli düzenlendi

RTÜK ev sahipliğinde "Televizyon Dizilerinde Kadın" paneli düzenlendi

05-03-2024 - Özel Haber

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türkiye 10 basamak yükseldi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türkiye 10 basamak yükseldi

29-02-2024 - Özel Haber