Zonguldak Haber
HV
29 MART Cuma 12:02

İsrail’in Gazze’de ki Saldırılarını ve Katliamını Kınıyoruz

Yeşilyurt Belediye Meclisinin Ekim Ayı Toplantıları 2. Birleşiminin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İsrail’in Gazze’de ki saldırılarını vahşet ve katliam olarak gördüklerini ifade ederken, “ Gazze’de terör estirip dünyanın gözü önünde katliam yapan, çocuk genç yaşlı demeden öldüren, her yeri yakıp yıkan İsrail’in bu vahşi tutumu insanlık tarihine geçen kara bir lekedir. Gönlümüz ve kalbimiz Filistin’li kardeşlerimizle birliktedir.

YEREL
Giriş Tarihi : 19-10-2023 00:17
İsrail’in Gazze’de ki Saldırılarını ve Katliamını Kınıyoruz

Yaşanan katliamın bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Meclisinin Ekim Ayı Toplantılarının 2’nci Birleşimi Gedik Kültür Merkezi Meclis Salonunda yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gazze’de yaşayan Müslümanlara karşı İsrail Devleti tarafından yapılan katliamın kabul edilemez olduğunu, insanlık dışı muamele ve saldırıların bir an önce son bulmasını ümit ettiklerini söyledi.

Konuşmasının başında Gazze’de büyük bir insanlık dramının yaşandığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İsrail, 7 Ekim'den itibaren bütün dünya ülkelerinin gözü önünde Gazze'de büyük bir katliama başlamıştır. Kurulduğu günden beri bütün hukuk normlarını, insani ve ahlaki değerleri yok sayan İsrail'in bu saldırıları sonucunda savaşın doğrudan tarafı olmayan çocuk, kadın ve yaşlıların da dâhil olduğu sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıların şiddeti her geçen gün artmaktadır. Dünyanın gözü önünde yaşanan bu gaddarca saldırıları ve katliamları kınıyor ve saldırıların bir an önce son bulmasını ümit ediyoruz. Gözü dönmüş şekilde Gazze’de katliama girişen İsrail’in bu tutumu karşısında sessizliğini koruyan batı dünyasının ikiyüzlülüğü bir kez daha çok net olarak görülmüştür. Bölgede bir an önce sükûnet ve barışın hâkim olması için saldırıların yaşandığı ilk günden itibaren barış ve itidal çağrısı yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı diplomatik girişimlerin ve çabaların tüm dünya ülkeleri tarafından desteklenmesi barışa giden yolun anahtarı olacaktır. Saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Filistin halkının haklı mücadelesini desteklediğimizi kamuoyunun dikkatine arz ediyoruz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yanı sıra Yeşilyurt Belediye Meclisinde grubu bulunan partilerde ortak bir bildiriyle İsrail’in Gazze ve Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Karagöz tarafından okunan bildiride;  “Hepimizin malumu, terör devleti İsrail 12 gündür tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de büyük bir soykırıma imza atmaktadır. Dün Gazze’de bir hastanenin bombalanarak içerisinde bebeklerin, çocukların, kadınların ve yaşlıların da olduğu yüzlerce masum sivilin katledilmesi ise insanlık tarihinin en barbar, en alçak saldırılardan biri olarak tarihe geçmiştir. Bu saldırı bütün insanlığa yapılmış menfur bir saldırıdır ve apaçık bir savaş suçudur. İsrail bu alçak saldırıyla hiçbir insani değere sahip olmadığını alenen bir kez daha dünyaya göstermiştir. Bu İsrail’in ne ilk ne de son katliamıdır. Bu suçun faili ise sadece İsrail değildir, okyanus ötesinden savaş uçaklarını gönderenler de  bu katliama sessiz kalanlarda İsrail’in suç ortaklarıdır. Tarih: “Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugün ki refahı; devam edegelen sömürgeciliği, döktüğü kan, akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur” diyen merhum Aliye İzzetbegoviç’i bir kez daha haklı çıkarmıştır. Terör devleti İsrail’in ve işbirlikçilerinin bu alçak saldırılarını tüm kalbimizle lanetliyoruz. Saldırılarda şehit olan aziz şühedamıza Allah’tan rahmet ve mağfiret, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Filistin’li kardeşlerimiz nezdinde, insani değerlerini kaybetmemiş, bu acıya, bu katliama, bu soykırıma sessiz kalmayan tüm insanlığa da taziyelerimizi iletiyoruz. Başkenti Kudüs olan bağımsız, özgür bir Filistin Devletinin kurulduğu günlere bizleri şahitler kılmasını Rabbimden niyaz ederiz.” İfadeleri yer aldı.

Yapılan konuşmalardan sonra gündemdeki maddeler tek tek görüşülüp karara bağlandı.

Açılış ve yoklamanın ardından Ekim Ayının ilk toplantısında görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Yeşilyurt Belediyesi 2024 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi görüşülüp karara bağlandı. Bütçe Tasarısının okunmasından sonra yapılan oylamanın ardından Yeşilyurt Belediyesi’nin 2024 Yılı tahmini bütçesi 1 Milyar 598 Milyon 547 Bin TL. olarak kabul edildi.

2024 yılı bütçe kararnamesinin onaylanmasından sonra yeni yılın ücret ve tarifeleri de karara bağlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenerek Meclis’e sunulan İmar İle İlgili Harçlar, Bina İnşaat Harcı, Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsatı Harcı, İlan ve Reklam Vergisi, İşgal Harcı, Tellallık Harcı, Ölçü ve Tartı Aletleri Muayene Harcı, Eğlence Vergisi, Kayıt ve Suret Harcı, Otopark Bedeliyle ilgili yeni yıl ücret ve tarifeleri onaylandı.

Toplantıda ayrıca Malatya İl Sağlık Müdürlüğünün bünyesinde kullanılmak üzere mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan Koyunoğlu, Çilesiz, Aşağıbağlar ve Tecde mahallelerinde bulunan park alanlarına ‘Aile Sağlık Merkez Binası ve 112 Acil Ambulans İstasyonu’  yapılması ve bu alanların bedelsiz bir şekilde 10 yıllığına Malatya İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesine yönelik Yeşilyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi görüşülüp onaylandı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerin ardından Yeşilyurt İlçesinin farklı bölgelerine kurulan geçici barınma yerlerine ve ticari işyerlerine geçici elektrik verilmesine yönelik Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün teklifi ise kabul edildi.

Gündemdeki imar ve diğer maddeleri görüşüp karara bağladıktan sonra toplantıyı tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 19 Ekim Perşembe Günü saat 14:00’de yapacağı 3.Birleşim Toplantısıyla Ekim Ayı çalışmalarını tamamlayacak.

AdminAdmin

YORUMLAR