Zonguldak Haber
HV
29 MART Cuma 02:57

Mersin Mezitli’de 84 yıldır sönmeyen Atatürk sevgisi

Saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Mezitli’de de hayat iki dakikalığına durdu. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

YEREL
Giriş Tarihi : 10-11-2022 17:26   Güncelleme : 10-11-2022 17:26
Mersin Mezitli’de 84 yıldır sönmeyen Atatürk sevgisi

Mezitlililerin Atasına sevgisini gösterdiği anma programı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, bisiklet tutkunlarıyla birlikte pedal çevirmesiyle başladı. Mezitli Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği, Mersin Bisikletli Kadınlar, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, belediye çalışanları Belediye Hizmet binasından başlayan bisiklet sürme etkinliğine, vatandaşlar da cadde boyunca sevgi gösterisinde bulundu.

Saatler tam 09.05’i gösterdiğinde Atatürk sevdalıları Mezitli Belediyesinin eski belediye hizmet binası önünde buluştu. Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen anmaya Başkan Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Belediyesi eski Başkanı Nuri Hocaoğlu, çok sayıda siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

İki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Başkan Tarhan, Atatürk anıtına çelenk koydu. Anmaya katılanlar, anıta çiçek bırakarak özlemlerini ve sevgilerini dile getirdi. Mezitli Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevlerinde eğitim alan minik çocuklar da Atatürk’e olan sevgilerini okudukları şiirle dile getirdi.

Başkan anma etkinliğinde yaptığı konuşmada Atatürk sevgisinin ve özleminin her geçen gün daha çok arttığına dikkat çekti. Konuşmasına Atatürk’ün “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” sözleriyle başlayan Başkan Tarhan, “Bugün her yerde onun ölmediği dile getirilecektir. Onun düşüncülerini, ilklerini, devrimlerini, fikirlerini ve büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak zorundayız. Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etti. Ama bugün geldiğimiz durumda artık bu görev gençlerin olmaktan çıktı hepimizin öncelikli görevi haline geldi. Niçin bunları söylüyoruz; çünkü hala Atatürk’ün yaptıklarını, fikirlerini, düşüncelerini anlamayan insanlar var. Atatürk’ü herkese anlatacağız. Anlamayanlara da anlatacağız. Bu mücadeleyi sürdürerek, başta Cumhuriyet olmak üzere onun bizlere kazandırdıklarını yaşatmaya devam edeceğiz. Onu bir kez daha 84 yılında özlem, sevgi ve saygı ile anıyoruz” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR