Zonguldak Haber
HV
28 MART Perşembe 21:43

İYİ Parti'den 'dokunulmazlık' tepkisi

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Lütfü Türkkan ve Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde kararına ilk tepki İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur'dan geldi. Acur, karar için “Tamamen siyasi bir karardır” yorumunda bulundu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 02-03-2023 13:37   Güncelleme : 02-03-2023 13:37
İYİ Parti'den 'dokunulmazlık' tepkisi

 İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP'li Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karara imza atmasına yönelik tepkisini dile getirdi.

Nusret Acur, bu kararın vicdanlarda yara açtığını söyleyerek bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en çalışkan milletvekili olan, haksızlıklara, yolsuzluklara, adaletsizliklere gür sesiyle karşı çıkan Kocaeli Milletvekilimiz Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında alınan dokunulmazlığın kaldırılması kararı en hafif tabiriyle garabettir. Bu karar her yönüyle siyasi bir karardır. Milletimiz bunu açık ve net bir şekilde görmekte ve notunu almaktadır. 80 milyonun gözünün içine baka baka ekranlarda en ağır hakaretleri yapanlara karşı yaptırımı bırakın, kınama mesajı bile yayınlamayan iktidar, süreci art niyetle bu noktaya taşımıştır. Muhalefeti yıldırma, bezdirme, geri adım attırma hevesiyle bu kararı alanlar hezimete uğrayacaktır. Bundan en ufak bir şüphemiz yoktur, milletimizin de şüphesi olmasın″ dedi.

HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI SAVAŞIRKEN ŞEHİT OLMUŞ?

Kendi yandaşlarına, milletvekillerinin eşlerine verdikleri ihaleler, yaptıkları yolsuzlukları bu gibi kararlarla gölgelemeyi başaramayacaklar. Daha yeni Kızılay’ın yardımlarını usulsüz bir şekilde satanlardan hesap soramayanlar suni gündem üretiyorlar. Neymiş şehit yakınıymış! Bir sorun bakalım hangi terör örgütüne karşı savaşırken şehit olmuş? Şehit yakını mı arıyorsunuz? Gebze’nin ilk şehidi Numan Dede’nin ağabeyi Abdurrman Dede’ye sorun. Yine adı en büyük caddelerden birine verilen Şehit Yılmaz Argon’un ağabeyi Korkmaz Argon’a sorun bakalım size ne cevap verecekler. Elbet günü geldiğinde bu yaptıklarınızın hesabı sorulacaktır.″ diye konuştu.

 

AdminAdmin

YORUMLAR