Zonguldak Haber
HV
28 MART Perşembe 23:08

FETÖ'nün Sözde "İstanbul Bölge İmamı" Yakalandı

FETÖ'nün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında "İstanbul Bölge İmamı" olarak faaliyette bulunan M.G. yakalandı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 20-07-2023 21:47
FETÖ'nün Sözde "İstanbul Bölge İmamı" Yakalandı

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında "İstanbul Bölge İmamı" olarak faaliyette bulunan M.G adlı şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ataşehir'de düzenlenen operasyonla yakalandı.

FETÖ'nün sözde

6 YILDIR FİRARİYDİ

6 yıldır firari olan M.G'nin yakalanmamak için farklı kişiler adına kayıtlı ikametlerde saklandığı, hakkında Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2018/492 sayılı kararına istinaden "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yakalama kararı bulunduğu ve örgüt içerisinde Orhan K. ismini kullandığı tespit edildi.

M.G'nin, FETÖ'ye müzahir Bank Asya'da hesap hareketlerinin bulunduğu ve KHK ile kapatılan FETÖ'ye müzahir eğitim kurumlarında çalıştığı belirlendi.

ADİL ÖKSÜZ İLE ÇOK SAYIDA İRTİBATI TESPİT EDİLDİ

2010'da KPSS sorularının çalınması ve yaşanan usulsüzlüklerle ilgili yürütülen soruşturmaların şüphelileri arasında olduğu belirlenen M.G'nin, sözde "Hava Kuvvetleri İmamı" Kemal Batmaz ve firari sözde "Türk Silahlı Kuvvetleri İmamı" Adil Öksüz ile örgüt içi gizli haberleşme yöntemi olan operasyonel hat kullanarak 7 farklı hat üzerinden çok sayıda irtibatının bulunduğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.G, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

AdminAdmin

YORUMLAR